Vanaf 1 januari 2018 is een nieuw systeem van brievenbusstickers van kracht. Geen sticker of een NEE/JA sticker betekent dat er geen reclamedrukwerk waar uw naam of adres niet op staat in de bus mag worden gedaan. Alleen de huis-aan-huisbladen blijft u nog ontvangen.
Diverse organisaties, zoals de postcodeloterij, ontduiken de bedoeling van de richtlijn door elke folder in een envelop te stoppen en straatnaam en huisnummer te vermelden. Via het Nationaal Postregister kunt u zicht hiervoor afmelden. Net als bij het Bel me niet register.

Deze sportcontainer staat al enkele weken tegenover de school De Brink op het grasveldje bij Mijndenhof. Deze container is neergezet door boksschool ABC aan het Holendrechtplein 23.
Op hun website staan de tijden waarop ABC de container zelf gebruikt (Bokslessen: maandag, woensdag en vrijdag – 18:30 tot 20:00 uur. Maandag en vrijdag bij de sportcontainer de Brink en woensdag bij het Adidasplein in Holendrecht.).

2012 06 23 sportcontainer

Verbeterdebuurt.nl is hét meldingsplatform voor de openbare ruimte waar iedereen aan kan meedoen. Het is een laagdrempelig platform waar ook de gemeente Amsterdam bij is aangesloten.
Problemen over de directe woonomgeving zoals losliggende stoeptegels, kapotte straatverlichting, ongedierte, zwerfvuil of vernielingen kunnen hiermee direct worden doorgegeven aan de gemeente. Op de kaart kun je de meldingen in je buurt bekijken en nagaan wanneer deze zijn aangemeld of opgelost. Je kan ook andere meldingen ondersteunen en bediscussiëren, zodat iedereen kan bijdragen. Daarnaast kunnen ideeën worden aangedragen. Verbeterdebuurt is ook als app beschikbaar zodat je ter plaatse een melding kan aanmaken.
Verbeter de buurt app

De Japanse duizendknoop is een diepwortelende vaste plant met lange holle stengels van 0,5-3 m lang met zijtakken en 5-12 cm grote bladeren eraan. De plant vormt stevige wortelstokken. Zie ook het NPO programma De kennis van Nu en de podcast Amersfoort wil niet wijken voor agressieve woekerplant. Informatie voor Amsterdam vindt u op de website van Amsterdam met hier ook op de kaart gemelde plaatsen.

Ik zoek uw steun voor zelfbouw in Zuidoost!

Dit jaar rijden de eerste auto’s door de Gaasperdammertunnel. Na jaren werkzaamheden is het einde eindelijk in zicht. Op het dak van de tunnel wordt een park aangelegd, heerlijk! Naast de tunnel heeft de gemeente woningbouw gepland staan. Hoogbouw, wéér!

Op de website van Stem van Zuidoost presenteer ik een alternatief plan met betrekking tot de bebouwing langs de tunnel. Woningbouw die een inpuls geeft aan de buurt en het 'park-gevoel' behoud. Ik hoor graag wat je ervan vindt. https://stemvanzuidoost.amsterdam.nl/plan/14

zelfbouwzo