De groenstrook tussen Maldenhof en Mijehof aan de noordkant van het fietspad is helaas niet zo goed bruikbaar als speelveld voor kinderen. Het is nu een wat eentonig grasveld. Mijn voorstel is om een deel van het veld te voorzien van kleurige veldbloemen. Dit verhoogt de biodiversiteit van onze omgeving met meer insecten zoals bijen en vlinders.
Als u uw mening naar mij (webmaster) mailt, plaats ik die bij dit artikel.

Onderstaande plaatjes te verduidelijking.
Groenstrook met veldbloemen

Het veld met aangegeven het gebied met de veldbloemen
Op 8 oktober 2019 is door de gemeente in het linker gedeelte een gevarieerd pakket bollen onder een deel van de graszoden gepland.

Agnes Roos: Een leuk idee die veldbloemen. Laatst was ik in Woerden en daar hadden ze langs de hele weg veldbloemen staan, dat was een heel mooi gezicht!
Hendrien Schutter: Leuk idee, die bloemenstrook. Ik houd wel van wat kleur in de wijk!!
Anneke van der Woude: Een groenstrook met veldbloemen lijkt mij leuk en nuttig voor insecten. Maar....waarom spelen er geen kinderen: omdat er ook honden worden uitgelaten en de hondenbezitters de poep niet opruimen. Gaan die honden straks dwars door de bloemen lopen?
Petra Witschge: Ik ben voor de groenstrook met veldbloemen, daar wordt het idd biodivers van een ook veel leuker om naar te kijken en van te genieten. Goed idee dus!
Karel Schuurman: Ik ben ook voor veldbloemen langs de (heuvel)rand en langs Anand Yoti, maar alsjeblieft, behoud het gras op de voetbalveldjes, opdat net als onze kinderen ook de nieuwe lichting onze nieuwe jonge buurtgenoten er kan vietballen. En laten we die veldjes zoveel mogelijk hondepoepvrij houden.
Margriet Koomen: Het is een ontzettend leuk idee om een wilde bloemenstrook op die groenstroken te maken. Het lijkt me een mooi gezicht en is goed voor voor de insecten. Misschien kan er een mix gekozen worden waardoor er steeds bloemen bloeien. Ik ben wel benieuwd hoe die rand mooi blijft na verloop van tijd. Worden de bloemen steeds opnieuw ingezaaid of zaaien ze zichzelf uit? Gaat de gemeente deze rand onderhouden?
Piet Jan Paul: Er zijn al voldoende voetbalvelden in de buurt, dus stroken met ruigte en bloemen lijkt me een prima plan!
Thea de Haan: Ik vind het een fantastisch idee, hoe meer bloemen, hoe mooier om naar te kijken en beter ook voor de vlinders e.d. Misschien een ijzerdraad rondom om de honden tegen te houden?
Dries van der Vlerk: Ik ben erg voor de bloemstrook. Hoe diverser het groen hoe beter.
Marja Kooi: De bonte bloemenwei vind ik een geweldig plan, zou nog breder In ZO kunnen worden toegepast, scheelt een hoop maaiwerk. Wat mij betreft mag er een Cross trainer midden in staan. Het valt mij op dat er heel veel speeltuig voor de kinderen staan in de buurt. Het zou voor de volwassen en senioren ook leuk zijn, past goed in het "meer bewegen" plan. Bij de tennisbaan in Nellestein staan er 4 apparaten.
Els Trautwein vindt het ook een goed voorstel en heeft nog andere tips. Klik hier.
Wanda Verstappen: Ik ben voor het voorstel om wilde bloemen te plaatsen voor de biodiversiteit op het grasveld tussen Mijehof en Maldenhof. Een super plan.
Elin Lijnberg: Ik las op Facebook een bericht over de aanleg van wilde bloemen. Dat lijkt me een uitstekend idee! De bijen zullen dankbaar zijn. Maakt u dan ook afspraken met de gemeente dat ze niet alles wegmaaien in de zomer? Dat hebben ze helaas wel hier in de buurt gedaan met een prachtig klaprozenveld.
Anke van Tuyll: Ik woon op Mijehof en las over het plan om op het grasveld bij Mijehof / Maldenhof plekken met veldbloemen te maken. Het lijkt me een prima idee!

Regenton
De laatste tijd wordt niet alleen gesproken over de energietransitie maar ook hoe het waterverbruik terug valt te dringen en regenwater niet tijdens een hevige bui weg te laten spoelen.
Per twee woningen bevindt zich aan beide zijden van onze woningen een regenpijp. Dit dubbele dak heeft een horizontaal oppervlak van ruim 27 m2. Per mm regen is dit ruim 27 liter. In 2018 viel per maand zoals in onderstaande tabel vermeld.

maand 2018
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
mm
70
46
11
  5
79
86
46
liter
1.890
1.242
   297
   135
2.133
2.322
1.242

waterton

 

Voor het geld moet u het niet doen. Ik verwacht bij de huidige prijzen dat je in 25 jaar de regenton eruit hebt. Maar dat moet de regenton natuurlijk ook zolang meegaan.
Muggen: Als er in je tuin stilstaand water staat dan creëer je mogelijk een overlast van muggen. Een gesloten regenton is geen probleem, evenals vogeldrinkbakken waar steeds beroering is en het water geregeld wordt ververst en vijvers met vissen (de muggenlarven zijn heerlijk voedsel voor de vissen). Stilstaand water in een vijver zonder vissen, dakgoten waarin het water blijft staan of ander stilstaand water vinden de vrouwtjes muggen heerlijk. Zij legt ongeveer 200 eitjes per keer en in een jaar kan je 4 à 5 generaties hebben. Dus reken maar uit hoe snel de mug zich kan vermenigvuldigen.

Vanaf 1 januari 2018 is een nieuw systeem van brievenbusstickers van kracht. Geen sticker of een NEE/JA sticker betekent dat er geen reclamedrukwerk waar uw naam of adres niet op staat in de bus mag worden gedaan. Alleen de huis-aan-huisbladen blijft u nog ontvangen; zie ook www.amsterdam.nl/jajasticker.
Diverse organisaties, zoals de postcodeloterij, ontduiken de bedoeling van de richtlijn door elke folder in een envelop te stoppen en straatnaam en huisnummer te vermelden. Ik wil deze "post" niet! Ik zal daarom zoveel mogelijk dit soort post naar de afzender terugsturen met vermelding "JA/JA sticker onbekend". Doe u mee?

Ik heb deze foto van opkomende narcissen in de sneeuw genomen op 23 januari 2019 bij Anand Joti en vond het een leuke foto om op de website te plaatsen.

2019 01 23 opkomende narcissen

Op het prikbord kunnen alle leden van De Laagbouw zelf artikelen maken zoals wetenswaardigheden, vragen, aanbiedingen enzovoort. Het bestuur van de Laagbouw c.q. de webmaster behouden zich het recht voor om kwetsende, beledigende of andere onwelvoegelijke stukjes te verwijderen en eventueel betreffende gebruiker voor de website te blokkeren. Alleen de auteur zelf is aansprakelijk voor de inhoud van een gepubliceerde artikel.
Zie ook na inloggen de FAQ betreffende het prikbord.