De algemene ledenvergadering is bijeen geroepen op 24 april 2006. Dit jaar wordt de vergadering voor de eerste keer bij Anand Joti gehouden.
Yvonne Boomgaard opent de vergadering en heet iedereen welkom.
Mary de Graaf heeft zich afgemeld ( dubbele vergadering).

De bewoners en de leden van het bestuur stellen zich voor en we bekijken vervolgens het verslag van 2005. De borrel van de verstrating in februari 2005 stond niet bij de activiteiten van de buurtvereniging vermeld.
Het verslag wordt goedgekeurd.
De kascommissie heeft de stukken gecontroleerd en heeft geen onregelmatigheden geconstateerd.
Er zijn geen ingekomen stukken.
We gaan over tot de verkiezing van het bestuur. Alle bestuursleden zijn bereid om ook in 2006 zich weer actief in te zetten voor de buurt. Er melden zich geen nieuwe leden aan voor het bestuur. We gaan in 2006 dus in dezelfde samenstelling door. We zijn nog wel op zoek naar nieuwe bestuursleden. We hebben nu het minimale aantal bestuursleden en wat extra mensen erbij is altijd prettig. Anne geeft aan, dat ze wel oproepkracht wil zijn.
We zijn nu ook al op zoek naar leden, die plaats zouden willen nemen in de feestcommissie. In mei 2007 bestaat de vereniging 25 jaar en we hebben het plan om dit weer echt met een feest voor de hele wijk te gaan vieren. Dit feest zal in mei/juni 2007 plaatsvinden. Mahbuba de Boer werkt op de Mobiel en wil wel eens voor ons informeren of het rondom de mobiel zou kunnen.

Hans licht de begroting toe. We hebben nu ong. 300 leden. We flyeren ook regelmatig in de hele wijk en dan doen ook een oproep voor nieuwe leden. We willen voorstellen om de contributie voor 2007 eenmalig te verhogen tot €6,00 i.v.m. het feest. De € 6.00 voor de contributie van 2007 wordt goedgekeurd. We hebben ook nog wel wat geld in kas en het lijkt de vergadering leuk om van dit geld iets blijvends voor de buurt aan te schaffen.
Yvonne is ook heel actief betrokken geweest bij het realiseren van de mooie bloembakken in de wijk.

De verkiezing van de kascommissie: De heer Kanis en de heer Tuahatu zijn weer bereid om in de kascommissie plaats te nemen.

De overleggen: We gaan naar het buurtbeheer overleg en naar het bewonersoverleg in het buurthuis. Het buurtbeheer overleg vindt 1 keer in de 6 weken plaats en het bewonersoverleg is 3 á 4 keer per jaar.
Het WOG(wijkoverleg Gaasperdam) is een platform van bewonersorganisaties in Gaasperdam. Ze komen ong. om de twee maanden bij elkaar.

De verstrating: Ze lopen wel wat achter. Maldenhof even moet nog helemaal gedaan worden. In mei 2006 zullen ze nog niet starten op Mijehof oneven. We moeten de verstrating kritisch blijven volgen en zaken aan Hans Kapteijn door blijven geven.

Op de laatste schoonmaakactie waren er maar 10 mensen. Het is voor de vereniging een hele organisatie. We houden in 2007 geen schoonmaakactie meer. We wachten de reacties af en we kijken hoe de wijk er na de verstrating uitziet.

Holendrecht West: Zoals de plannen er nu uitzien, komt er een kleiner winkelcentrum. Er komt ook minder hoogbouw. De dreef wordt wel verlaagd. De scholen worden afgebroken en er komt nieuwbouw voor de scholen in samenhang met het buurthuis/woningen.
Het lijkt erop, dat we in Holendrecht in de toekomst wel een NS-station krijgen.
De plannen van Holendrecht West worden per stukje uitgewerkt.

Het laagbouwnieuws: Het A4 formaat bevalt heel goed. We vragen wederom om kopy!
Daniele wil wel cartoons voor het blad maken.

De rondvraag: Sjaak heeft een voorstel voor in het blad. We kunnen een rubriek ideeën in en rond het huis maken. We moeten dan een oproep hiervoor in het blad plaatsen. We moeten proberen de betrokkenheid bij de buurt en met elkaar te vergroten
Yvonne sluit de vergadering om 22.30

Login om te antwoorden