De groenstrook tussen Maldenhof en Mijehof aan de noordkant van het fietspad is helaas niet zo goed bruikbaar als speelveld voor kinderen. Het is nu een wat eentonig grasveld. Mijn voorstel is om een deel van het veld te voorzien van kleurige veldbloemen. Dit verhoogt de biodiversiteit van onze omgeving met meer insecten zoals bijen en vlinders.
Als u uw mening naar mij (webmaster) mailt, plaats ik die bij dit artikel.

Onderstaande plaatjes te verduidelijking.
Groenstrook met veldbloemen

Het veld met aangegeven het gebied met de veldbloemen
Op 8 oktober 2019 is door de gemeente in het linker gedeelte een gevarieerd pakket bollen onder een deel van de graszoden gepland.

Agnes Roos: Een leuk idee die veldbloemen. Laatst was ik in Woerden en daar hadden ze langs de hele weg veldbloemen staan, dat was een heel mooi gezicht!
Hendrien Schutter: Leuk idee, die bloemenstrook. Ik houd wel van wat kleur in de wijk!!
Anneke van der Woude: Een groenstrook met veldbloemen lijkt mij leuk en nuttig voor insecten. Maar....waarom spelen er geen kinderen: omdat er ook honden worden uitgelaten en de hondenbezitters de poep niet opruimen. Gaan die honden straks dwars door de bloemen lopen?
Petra Witschge: Ik ben voor de groenstrook met veldbloemen, daar wordt het idd biodivers van een ook veel leuker om naar te kijken en van te genieten. Goed idee dus!
Karel Schuurman: Ik ben ook voor veldbloemen langs de (heuvel)rand en langs Anand Yoti, maar alsjeblieft, behoud het gras op de voetbalveldjes, opdat net als onze kinderen ook de nieuwe lichting onze nieuwe jonge buurtgenoten er kan vietballen. En laten we die veldjes zoveel mogelijk hondepoepvrij houden.
Margriet Koomen: Het is een ontzettend leuk idee om een wilde bloemenstrook op die groenstroken te maken. Het lijkt me een mooi gezicht en is goed voor voor de insecten. Misschien kan er een mix gekozen worden waardoor er steeds bloemen bloeien. Ik ben wel benieuwd hoe die rand mooi blijft na verloop van tijd. Worden de bloemen steeds opnieuw ingezaaid of zaaien ze zichzelf uit? Gaat de gemeente deze rand onderhouden?
Piet Jan Paul: Er zijn al voldoende voetbalvelden in de buurt, dus stroken met ruigte en bloemen lijkt me een prima plan!
Thea de Haan: Ik vind het een fantastisch idee, hoe meer bloemen, hoe mooier om naar te kijken en beter ook voor de vlinders e.d. Misschien een ijzerdraad rondom om de honden tegen te houden?
Dries van der Vlerk: Ik ben erg voor de bloemstrook. Hoe diverser het groen hoe beter.
Marja Kooi: De bonte bloemenwei vind ik een geweldig plan, zou nog breder In ZO kunnen worden toegepast, scheelt een hoop maaiwerk. Wat mij betreft mag er een Cross trainer midden in staan. Het valt mij op dat er heel veel speeltuig voor de kinderen staan in de buurt. Het zou voor de volwassen en senioren ook leuk zijn, past goed in het "meer bewegen" plan. Bij de tennisbaan in Nellestein staan er 4 apparaten.
Els Trautwein vindt het ook een goed voorstel en heeft nog andere tips. Klik hier.
Wanda Verstappen: Ik ben voor het voorstel om wilde bloemen te plaatsen voor de biodiversiteit op het grasveld tussen Mijehof en Maldenhof. Een super plan.
Elin Lijnberg: Ik las op Facebook een bericht over de aanleg van wilde bloemen. Dat lijkt me een uitstekend idee! De bijen zullen dankbaar zijn. Maakt u dan ook afspraken met de gemeente dat ze niet alles wegmaaien in de zomer? Dat hebben ze helaas wel hier in de buurt gedaan met een prachtig klaprozenveld.
Anke van Tuyll: Ik woon op Mijehof en las over het plan om op het grasveld bij Mijehof / Maldenhof plekken met veldbloemen te maken. Het lijkt me een prima idee!

Groenstrook vanaf vlinderheuvel

Voorbeeld vanaf de vlinderheuvel in het Nelson Mandelapark
Groenstrook bij vlinderheuvel 1
Voorbeeld bij de vlinderheuvel
Groenstrook bij vlinderheuvel 2
Voorbeeld bij de vlinderheuvel